Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Aggresszív trombita folyondár

Szép napot kívánok és egyben csak ámulok a látottaktól!
Máris találtam kérdezni valót! A szomszéd a drótkerítésére futtatta a trombita folyandárt. Hogy én gondozom és metszem, az egy dolog. Ám kérdésem az, hogy mit lehet tenni a mindenhol föltörő hajtásokkal? Kiásni nem tudom folyton mindenhol :( Metszőollóval szoktam mélyen lecsípni, de ez (gondolom!) csak a gyökereit erősíti! De borzasztó módon agresszív! Nekem máshol van a kertben, gondozom, de ilyen problémám nem adódik vele. Mit tehtnék?

Előre is köszönve válaszát: 
Judit

 

Kedves Judit!

A Trombitafolyondár (Campsis radicans) egy erőteljes növekedésű kúszónövény, melytől valóban nehéz lehet megszabadulni. Rendszeres visszavágással lehet a hajtásait kordában tartani. A földből felbukkanó hajtásoktól is hasonló módon lehet megszabadulni. Végleges irtást azonban csak vegyszerrel lehet elérni. A levágott hajtásvéget a kertészetekben kapható gyomirtóval, például Glialkával kell bekenni. A kezelést érdemes többször megismételni. Gyomirtó vagy egyéb vegyszer használatához mindenképpen kérje egy kertész szakszerű segítségét!
 

Kertbaráti ödvözlettel:

Megyeri Szabolcs kertészmérnök

 

< < Vissza

Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz
blog comments powered by Disqus