Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Agastache rugosa – Koreai menta

3.190 Ft

Kiszerelés: 2 literes cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Agastache rugosa – Koreai menta főbb jellemző

 

Jellemzők: Származását tekintve Korea és Japán tekinthető őshazájának, így az egyetlen onnan származó izsópfaj, mely nálunk is sikerrel termeszthető. Erős növekedésű, felálló szárú, bokros habitusú évelő. A virágzás ideje alatt hajlamos kissé szétterülni. Az ánizsillatú izsópfűhöz hasonló megjelenésű, de magasabb annál.

Gyógyászati célra a szárított virágzó hajtás használható fel. Baktérium- és gombaölő hatásai is ismertek, de elsősorban emésztési panaszok esetén használt gyógynövény, mely étvágyjavító, enyhíti a gyomorégést és a felfúvódás okozta panaszokat.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik. Kerüljük az erősen kötött talajba történő telepítést.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos és félárnyékos fekvésbe, kúszó árnyékba is telepíthető.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén rendszeresen öntözzük.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldi termesztésre alkalmas növény, mely gyógy- és fűszernövényként és dísznövényként is felhasználható. Magas illóolaj tartalmat csupán napos fekvésbe történő telepítés esetén várhatunk tőle. Fagytűrő évelő, takarást csak a telepítést követő 2-3 évben igényel.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. Hosszan tartó száraz nyarakon lisztharmat fertőzés megjelenhet a növényen. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 100-120 cm
Ajánlott sortáv: 60-70 cm
Ajánlott tőtáv: 50-60 cm
Virágzási idő: Július - Szeptember
Szedhető: Virágzás kezdetén

 

Védett tartalom