Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Adiantum pedatum 'Imbricatum' – Vénuszfodorka

1.090 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: adiántum pedátum)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Ez a bájos páfrány kompakt, bokros formája és finom, gyönyörű lombja miatt népszerű, érdemes helyet szorítani neki a kert árnyas részében.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Adiantum pedatum 'Imbricatum' – Vénuszfodorka főbb jellemzői:


Az Adiantum pedatum 'Imbricatum'-Vénuszfodorka, egy díszes évelő, lombhullató páfrányfaj, amely az Adiantum nemzetség tagja. Ez a fajta különösen népszerű a finom, elegáns megjelenése és a könnyű gondozása miatt.
Jellegzetessége a finom textúrájú, ventilátor alakú levelei, amelyek vékony, fekete vagy sötétbarna szárakon helyezkednek el. A levelek színe általában világoszöld, és légies, elegáns megjelenést kölcsönöznek a növénynek. Töve lassan terjedő.
Általában 30-45 cm magasságra nő meg, és hasonló szélességet ér el, kompakt, bokros formájú.

Az árnyékot kedveli, de egy kevés szűrt napsütést megkíván a reggeli vagy esti órákban.
Jól fejlődik a humuszos, jól szellőző, enyhén savas vagy semleges talajban. Fontos, hogy a talaj ne száradjon ki teljesen, különösen a meleg, száraz időszakokban.

Ez az elegáns páfrány nagyon szép talajtakarást biztosíthat a kert árnyas területein. Remek választás azokba a kertekbe is, ahol a finom textúrájú növényeket keresnek, hogy nyugalmat és eleganciát adjanak a kert megjelenéséhez.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 30-45 cm
Kifejlett szélessége: 30-45 cm
Fényigénye: Alacsony
Vízigénye: Közepes