Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Achillea millefolium 'Schneetaler' – Cickafark

2.790 Ft

(ejtsd: ákillea millefólium)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 4-7 tövet ültessen négyzetméterenként.


Dús, bokros formája és hosszan tartó, fehér virágai miatt, rendkívül népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Achillea millefolium 'Schneetaler' – Cickafark főbb jellemzői:


Az Achillea millefolium 'Schneetaler'-cickafark, egy lassan terjedő tövű évelő, amely az Achillea millefolium, vagyis a közönséges cickafark egyik változata. Ez a fajta különösen a fehér virágzata miatt kedvelt a kertekben, valamint a könnyű gondozása miatt is népszerű.
A 'Schneetaler' cickafark 50-70 cm magasságig nő meg, és kompakt, bokros növekedési formát mutat. A virágai fehér színűek, amelyek sűrű, ernyőszerű virágzatot alkotnak. A virágzás időszaka hosszú, a kora nyártól az ősz elejéig terjed, ami hosszan tartó díszítő hatást biztosít a kertekben. Vágóvirágnak alkalmas, virágai szárításra is alkalmasak.

Napos helyet kíván, normál kerti talajba ültethető, kis igényű,  tápanyagban közepesen gazdag, jó vízelvezetésű talajban fejlődik. Szárazságtűrő, így a túlöntözést el kell kerülni.

Fehér virágzatával kitűnő választás virágágyásokba és szegélyekbe, kontrasztot biztosítva más színekkel. Sziklakertekbe, száraz rézsűkre, természetközeli kertekbe is ideális választás.
A beporzók szívesen látogatják.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50-70 cm
Ültetési tőtáv: 40-45 cm
Virágzási idő: Július-augusztus
Méhcsalogató: Igen
Vízigény: Kis vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű