Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Achillea filipendulina 'Coronation Gold' – Jószagú cickafark

1.290 Ft

(ejtsd: ákillea filipendulína)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
1.290 Ft
9*9 es
Menny.:
5.590 Ft
5 literes
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A jószagú vagy páfránylevelű cickafark (Achillea filipendulina) Kis-Ázsiában, a Kaukázusban és Közép-Ázsiában őshonos, felálló, erős, egyenes szárú évelő. Nemesített fajtái kerti dísznövényként igen kedveltek. Tudományos nevében az Achillea, a Homérosz Iliászában szereplő görög hősre, Akhilleuszra utal, aki katonái sebeinek gyógyításához, a vérzés elállításához a cickafarkot használta. Az Achillea filipendulina - ahogy azt magyar neve is kifejezi - lombozatát szárnyasan szeldelt, páfrányszerű levelek alkotják, melyek puhák, molyhosak, széles-hosszúkás lándzsásak. A szürkészöld levelek magas keserűanyag – és illóolaj-tartalmuk miatt jellegzetesen fanyar illatúak.

A kb. 60-90 cm magasra növő 'Coronation Gold' nevét – bár elsőre talán azt vélnénk - nagy, tömött álernyőkben, júliustól szeptemberig nyíló aranysárga fészekvirágzatairól kapta. Valójában, II. Erzsébet megkoronázásának emlékére nevezték el így 1953-ban.

Vonzza a méheket és lepkéket. Kiválóan használható vágott és szárított virágkompozíciókhoz.

Normál, jó vízelvezetésű kerti talajt és napos, meleg fekvést szeret. Félárnyékba történő telepítése nem ajánlott. Szárazságtűrése jó, kerüljük a túlöntözését, a pangó vizet nem tolerálja, hosszantartó száraz időszakokban azonban gondoskodjunk a vízutánpótlásról. Könnyen nevelhető, szívós fajta.

Jól társítható a gyepes sédbúzával (Deschampsia cespitosa 'Goldschleier'), ligeti zsályával (Salvia nemorosa 'Caradonna'), kasvirágokkal (pl. Echinacea purpurea 'Tomato Soup' - Kasvirág).