Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Achillea millefolium 'Cassis' – Cickafark

1.590 Ft

(ejtsd: akillea millefólium)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 5-7 tövet ültessen négyzetméterenként.


Gyönyörű bíbor virágzata és hosszantartó virágzása miatt népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Achillea millefolium 'Cassis' – Cickafark főbb jellemzői:


Az Achillea millefolium 'Cassis'-Cickafark, egy népszerű évelő dísznövény, amely az Achillea millefolium, vagyis a közönséges cickafark egyik kertészeti változata. Ez a fajta különleges virágzata és a könnyű gondozása miatt vált kedveltté.
A 'Cassis' cickafark jellemzően 60 cm magasságra nő meg, és kompakt, bokros növekedési formájú. A virágai gyönyörű, mély bíbor színűek, fehér közepűek, amelyek sűrű, ernyőszerű virágzatot alkotnak. A virágzás időszaka hosszú, a kora nyártól az ősz elejéig tart. 
Virágzási ideje: június-szeptember

Napos fekvést, normál, jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajt kíván.  A szárazságtűrő képessége miatt viszonylag kevés öntözésre van szükség.

Színes virágzata miatt kitűnő választás virágágyásokba és szegélyekbe. Jól alkalmazható sziklakertekben, ligetes, mediterrán, préri hangulatú kertekbe ideális választás. Magához vonzza a beporzókat, például a pillangókat és a méheket a kertbe.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 60 cm
Ültetési tőtáv: 45 cm 
Virágzási idő: június - szeptember
Méhlegelő: igen 
Fényigény: nagy
Vízigény: közepes