Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' – Tárnicslonc

13.990 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: abélia grandiflóra)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 4-10 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!


Gyönyörű, színes levelei, kompakt mérete és illatos virágai miatt, rendkívül népszerű, kiválóan kombinálható fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' – Tárnicslonc főbb jellemzői:


Az Abelia grandiflora 'Kaleidoscope', egy közepesen terjedő, törpe növésű, örökzöld cserje, mely különösen népszerű a kertészek körében a változatos és színes levelei miatt. Növekedése lassú. Hidegebb teleken félörökzöldként viselkedik. Levelei ősszel narancssárga és vörös árnyalatot kapnak.
A virágzás időszaka általában a kora nyártól egészen az őszig tart. Ebben az időszakban apró, de feltűnő, csöves formájú, fehér vagy halvány rózsaszín virágokat hoz, amelyek illatosak és vonzzák a beporzó rovarokat, mint például a méheket és a pillangókat.

Napos vagy részben árnyékos helyen érzi jól magát, bár a legintenzívebb levélszínét napos helyen mutatja. Jól alkalmazkodik a legtöbb talajtípushoz, de a jól vízáteresztő, humuszban gazdag talajt részesíti előnyben. Mivel mérsékelten fagyálló, téli védelem lehet szükséges a hidegebb időszakban.

Sokoldalúsága miatt széles körben alkalmazzák a kerttervezésben. Jól kombinálható más évelőkkel és cserjékkel, különösen olyanokkal, amelyek kiegészítik vagy kontrasztosan hatnak a 'Kaleidoscope' színes leveleire és formájára. Szoliternek és dézsás növényként is ültethető.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 0,5-1 méter
Kifejlett szélessége: 1-1,5 méter
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes