Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Abelia grandiflora 'Compacta' – Törpe nagyvirágú tárnicslonc

Ár:
2.990 Ft

(ejtsd: abélia grandiflóra)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az Abelia grandiflora 'Compacta' – Törpe nagyvirágú tárnicslonc főbb jellemző

 

Habitus: Hibrid eredetű, 100-150 cm magasra növő, kifejezetten kompakt habitusú, lehajló hajtásrendszerű, télizöld cserje. Levelei mélyzöldek, fényesek, lándzsa alakúak, melyek ősszel fényes, bordó színt öltenek magukra.

Virág: Nagy méretű, halvány rózsaszín vagy fehér virágjai a nyár második felétől nyílnak és egészen őszig pompáznak. A virágok tölcsér alakúak, nagyméretűek, forrt szirmúak és gazdagon nyílnak a hajtások végén. Virágzati fellevelei bordó színűek, ez is különlegessé varázsolja a növényt. Illatos.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat. Kiváló mésztűrő növény.

Fényigény: Fényigényes cserje, napos helyet kíván. Csak kisebb árnyékot visel el.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja. Mérsékelten szárazságtűrő.

Gondozás: Minden évben ajánlott visszametszeni a virágzást követően. 3-4 évente érdemes erősebben megmetszeni, hogy ifjítsuk a növényt. Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny.

Társítás és elhelyezés a kertben: A nagyvirágú tárnicslonc bokros habitusának, hosszan és ívesen lehajló hajtásrendszerének, nyári és őszi színeinek köszönhetően akár szoliterként is kiválóan mutat a kertben, de természetesen társításban is nagyszerűen elhelyezhető.

A nagy tömegben nyíló fehér vagy halvány rózsaszín virágok a nyár végi és őszi időszak csodás elemei lehetnek a kertjében. Ha társításban helyezi el a ’Compacta’ törpe nagyvirágú tárnicsloncot, akkor könnyű dolga van, mert a fajta kompakt habitusának köszönhetően könnyen társítható.

Az ágyás hátsó részén helyezzünk el ’White Ball’ nyáriorgonát, amely egészen az első fagyokig ontja fehér virágait. Mellette kapjon helyet a ’Compacta’ fajta.

A fehér árnyalatokat nagyszerűen kiegészíti az illatos barátcserje ’Latifolia’ fajtája, amelyet a ’Compacta’ és a ’White Ball’ fajták mögött vagy mellett helyezzen el.

A kék szín kiemeli a ’Compacta’ virágtömegét. A cserjék elé ültessen évelő dísznövényeket. A halványlila gerebcsin őszi virágzásával és 70-80 cm-es méretével egészen télig fog pompázni kertjében.

Az ágyás elülső részein helyet kaphat a fátyolvirág ’Pixie Splash’ fajtája, amelynek rózsaszín színeit nagyszerűen kiemeli a kék csenkesz ’Azurit’ fajtája.

Az ágyás szegélyére ajánlom a mini halvány őszirózsa ’Nanus’ fajtáját, valamint a havasi fátyolvirág ’Filou Rose’ rózsaszín virágpompája. Ezzel az összeállítással egy több hónapon keresztül pompázó virágágyása lehet a kertjében.

Társításra javasolt növényfajták:

Buddleia davidii 'White Ball' – Nyáriorgona
Vitex agnus-castus 'Latifolia' - Illatos barátcserje
Aster ageratoides 'Asran' - Őszirózsa, gerebcsin (halványlila)
Gypsophila cerastioides 'Pixie Splash' – Fátyolvirág
Festuca glauca 'Azurit' – Kék csenkesz
Aster ageratoides var. adustus 'Nanus'  - Mini halványlila őszirózsa
Gypsophila repens 'Filou Rose' – Havasi fátyolvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100-150 cm
Kifejlett szélesség: 100-120 cm
Ültetési tőtáv: 120 cm
Virágzási idő: Július-Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Télizöld
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!