Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A vörös áfonya felhasználása

A vörös áfonya ( Vaccinium vitis-idaea ) felhasználása igen sokoldalú.

A piros bogyótermés savanyú íze miatt inkább feldolgozottan fogyasztjuk. Gazdag antioxidánsokban.Gyümölcsként felhasználható mártások,dzsemek, lekvárok, kompótok készítésére. Gyümölcsbor alapanyagául is kiváló.

A vörös áfonyalét, illetve kapszulát kedvező élettani-, és gyógyhatása miatt is felhasználjuk. Kiváló baktériumölő hatása húgyúti fertőzések megelőzésére, illetve kiegészítő kezelésére szolgál. Antioxidáns hatása miatt sejt- és érvédő szerepe is jelentős.

Tartalomhoz tartozó címkék: áfonya