Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

A tarackoló kékgyökér gondozása

Megyeri Szabolcs
2015-01-08 15:22:05

A tarackoló kékgyökér (latin neve: Ceratostigma plumbaginoides) egy Nyugat-Kínából származó lombhullató évelő, mely változatos célokra használható fel a kertekben. Elsősorban persze különleges megjelenése, és látványos kék virágzata miatt dísznövényként szokás ültetni, ugyanakkor kiváló talajtakaró növény, alkalmas sziklakerti ültetéshez, szegélynövényként, de sírokon is méltó és dekoratív növény.

A tarackoló kékgyökér betegségei kisszámúak, tulajdonképpen csak a lisztharmat megjelenése okozhat gondot, ami ellen a szokásos módszerekkel vehetjük fel a küzdelmet. A tarackoló kékgyökér ültetésénél vegyük figyelembe, hogy fényigénye közepes, a napos fekvésű helyeket kedveli, de félárnyékban is megél, mélyárnyékos, sötét kertrészekre, vagy sűrű lombó fák alá azonban ne telepítsük. A tarackoló kékgyökér vízigénye közepes, öntözését csak a nyári, aszályos hónapokban szükséges gyakrabban megejteni.

A tarackoló kékgyökér hajtásai elfekvőek, így egy-egy tő nagyobb területen képes elfedni a talajt, ültetéskor a tarackoló kékgyökér tőtávolsága ezért legalább 25-30 centiméter legyen. A tarackoló kékgyökér rendelésével egy igazán sokoldalú, különleges színvilágú, és kedvező tulajdonságokkal rendelkező évelő növényhez juthatunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: évelő növény