Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

A Leyland ciprus ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-10-20 10:56:41

Leyland ciprus az egyik legjobb választás, ha egy jól takaró, a külvilág zajait és az út porát felfogni képes sövényt szeretnénk telepíteni, de ez a cserje szoliternövényként is nagyon népszerű.

A Leyland ciprus megrendelése előtt jelöljük ki a növény helyét a kertben.

Amennyiben sövényként telepítjük, a kérdés egyszerű, hiszen a telekhatár mentén fogjuk ültetni.
Ha pedig önmagában, szoliterként vásároljuk a növényt, akkor a kert egyik központi, napos, fényes helyét szemeljük ki.

A megrendelt Leyland ciprus helyét még a megérkezése előtt készítsük elő, vagyis ássuk ki az ültetőgödröt, sövényültetés esetén az ültető árkot.         

      

Az árok azért praktikus sövény ültetés esetén, mert így könnyebben vonalba rakhatóak az egyes példányok, hogy később egyenes, díszes sövény fejlődjön belőlük.

A konténeres növény rendelése esetén, a Leyland ciprus számára a konténerénél nagyjából kétszer nagyobb gödröt (árkot) ássunk ki. A mélyedés alját terítsük be műtrágyával, komposzttal, vagy földdel kevert tőzeggel, hogy minél üdébb, zöldebb színben növekedhessen.

A Leyland ciprus ültetési távolsága körülbelül 70 centiméter legyen tövenként.

A növény behelyezése során többször tömörítsük a talajt, félúton pedig még lesz lehetőség a Leyland ciprus ültetési mélységének korrigálására. Az ültetés végeztével újra tapossuk meg a földet a tő körül, majd egy alapos beöntözéssel indítsuk el a növekedés útján ciprusunkat.

A konténeres Leyland ciprus ültetési ideje a fagyos téli hetek kivételével gyakorlatilag az egész évet felöleli, így ezt a cserjét kora tavasztól késő őszig bármikor a kertbe telepíthetjük.

Felkeltettem érdeklődését? Ön is szeretné ilyen csodaszép növénnyel gazdagítani környezetét? Rendeljen termékeim közül!

Tartalomhoz tartozó címkék: örökzöldek leyland ciprus