Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A Kecses gyöngyvirágcserje ültetése 3 lépésben

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 05. 15:59:09

Minden növény számára fontos, hogy az ültetés folyamata alaposan átgondolt legyen, hiszen csak így érhető el az, hogy hosszú évekig díszes barátunk legyen a kertben.

1.Az optimális hely kiválasztása

A Kecses gyöngyvirágcserje akár 2-3 méter magasra is megnőhet, ezért fontos, hogy a leginkább megfelelő területet találjuk meg számára. Fontos, hogy napos kertrészt válasszunk a számára, illetve olyan helyet ahol van bőven helye felfele és oldalra is nőni, terjeszkedni. Mivel az ilyen magas növényeket nagyon nehéz átültetni, ha mégis rájövünk arra, hogy rossz helyet választottunk neki, ezért ezt a lépést valóban nagyon alaposan át kell gondolni.

2. Megfelelő közeg kialakítása

Miután megtalálta a Kecses gyöngyvirágcserje helyét, annak a területnek a talaját ajánlott párszor átforgatni, hogy minél porhanyósabb földbe tudja beültetni a növényt. Kétszer olyan mély és széles ültetőgödröt készítsen a cserje számára, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta. A gödröt töltse fel Mabako szerves istállótrágyával, ami a bokor egész vegetációs ideje alatt ellátja megfelelő mennyiségű tápanyaggal. Úgy halmozza vissza a földet illetve a szerves trágyát, hogy a növény törzse pontosan a földfelszínnél kezdődjön.

3.  Téli felkészülés

Ez a lépés nem minden időben kötelező, csak akkor, hogy ha a késő őszi időszakot választja ültetési időnek. Mivel kertészetemtől konténeres kiszerelésben kapja meg a Kecses gyöngyvirágcserjét, ezért az első fagyokig, az év bármely szakában ültetheti. Amennyiben a kora téli, de még nem fagyos időben történt meg az ültetése, akkor mindenképpen ajánlott szalmával, lombbal vagy talajtakaró faforgáccsal befedni a cserje törzse körüli helyet, hogy megvédjük a téli talajátfagyás okozta károsodástól. Levelekkel történő takarás során javasolt a leveleket először feldarabolni, mivel az összetapadás miatt a leérkezett csapadékot felfoghatják.

Ha minden lépésre megfelel figyelmet fordítottunk, akkor nem marad el a kívánt hatás, tehát a Kecses gyöngyvirágcserje szépen fog növekedni.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje