Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A Fehér som ültetése

Megyeri Szabolcs
2014. 12. 16. 14:37:24

Mindenek előtt alaposan gondolja át a helyét a Fehér somnak, mivel a 2 méter magasságot is elérheti az évek alatt. Ebből adódik, hogy nem célszerű ablakok vagy ajtók elé ültetni, mert a későbbikben zavarhatja a kilátást vagy a közlekedést. Ez a díszcserje napos, félárnyékos helyen érzi legjobban magát, hiszen feltűnő színű vesszője csak így fog tudni mindig friss és üde lenni. Kertészetemtől konténeres formában kapja meg a Fehér somot, ezáltal az első fagyok beköszöntéig bármikor elkezdheti az ültetést.

Ajánlott kétszer akkora gödröt kiásni a cserjének, mint amekkora konténerben tőlünk megkapta. A gödröt töltse fel Dolce Vital földkeverékkel, mely a vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyaggal látja el a bokrot. Ezen kívül plusz tápanyagra nem lesz szükség, mivel azzal csak a cserje gyengülését fogja elérni. Amennyiben az őszi hónapokban kívánja elültetni a cserjét, akkor ajánlott lombbal vagy szalmával betakarni a törzsét 30-40 cm-es magasságig, hogy ne fagyjon ki a növény. Beültetés után alaposan öntözze meg a somot, a gyökérképződés elősegítése érdekében. A somfélék rendkívül igénytelen növények, ezért a továbbiakban sem lesz sok gondja velük, kártevőkkel, betegségekkel szemben ellenállóak, tehát minden kertbarátnak jó szívvel ajánlom.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje som