Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A Fehér som élete az Ön kertjében

Megyeri Szabolcs
2014. 12. 16. 14:28:35

Ez a lombhullató cserje sok gondozást nem igényel, azonban van olyan feladat, amit minden évben el kell végezni, ez pedig a metszés. A Fehér som kiválóan alkalmazható válaszfalként, azonban ekkor csoportosan ajánlott ültetni. Ekkor méterenként 3 tő somra lesz szüksége, és a folyamatos nyírásnak köszönhetően tömött, sűrű sövény vagy válaszfal alakítható ki belőle.

A metszést két alkalommal is el lehet kezdeni az év folyamán, lehet télen vagy kora tavasszal még a rügyek megjelenése előtt elvégezni a metszést. Tapasztalataim alapján én azt ajánlom Önnek, hogy inkább a tavaszi metszést válassza, ugyanis, ekkor több ideje marad a cserjének kinevelni az új hajtásokat. Mint minden növénynél, a Fehér somnál is az új hajtások lesznek erőteljesek és halványabbak. Amennyiben jó környezetben van tartva, nevelve, akkor kártevő mentes, azonban lehet ellensége levéltetveknek vagy ormányos bogárnak

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje som