Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A délvirág gondozása

Megyeri Szabolcs

A délvirág egy kiemelkedő szépségű, különlegesen szép virágzattal rendelkező évelő, melynek Delosperma ’Red Mountain’ változata káprázatos narancspiros virágszirmaival fogja elkápráztatni a háziakat, és a kertbe betérő vendégeket. A délvirág gondozási igénye alacsony, főképpen az ültetés előtt kell alaposan odafigyelni a körülményekre.

A délvirág talajigénye kimerül a jó vízáteresztő képességű, száraz, meleg közegben, ráadásul a délvirág fényigénye magas, így ezt az évelőt mindig a kert napsütötte, fényes részére telepítsük. A délvirág ültetési ideje hosszú, a hideg téli hónapok kivételével szinte bármikor a kertbe kerülhet.

A délvirág rendelése előtt ajánlatos vizsgálatot tartani a kertben a kijelölt területen, és amennyiben a körülmények nem megfelelőek, vagy a talaj javításával (humusz, homok), vagy másik ültetési hely keresésével korrigáljunk. A délvirág tőtávolsága könnyen beállítható, ha szem előtt tarjuk, hogy egy négyzetméterre 5-7 tő ültetése javasolt. Természetesen délvirágot cserépben is nevelhetünk a balkonon, teraszon, de akár sziklakertbe, rézsűkre, vagy éppen temetői síremlékekre is ültethetjük. 

Tartalomhoz tartozó címkék: évelő növény