Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A citromsárga virágú trombitafolyondár igényei

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 16. 15:29:51

A növények számára fontos a rendszeres odafigyelés, hiszen a kert egy olyan élő dolog, ami csak emberi kéz hatására tud szépen fejlődni. A citromsárga virágú trombitafolyondárnak van pár igénye, amit ha teljesítünk, akkor a nyár folyamán rengeteg tölcsér alakú élénkszínű virággal kápráztat el minket.

1. Metszés: Ha kordában szeretnénk tartani a citromsárga virágú trombitafolyondárt, akkor minden év kora tavaszán el kell végezni a metszést. Ezzel irányíthatjuk hajtásainak növekedési irányát is, valamint fiatalíthatjuk a növényt. Ha már egyszer elkezdtük a metszést, akkor minden évben végezzük el, hiszen az új hajtások mindig erőteljesebben fognak nyílni. Minden növény metszése estén mindig tiszta metszőollót használjunk, így elkerülhetjük kertünk befertőzését.

2. Talajigény: Annak érdekében, hogy rengeteg virág legyen a citromsárga virágú trombitafolyondár hajtásain tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajba érdemes ültetni. Ha az ültetés során Dolce Vital általános virágföldkeverékkel töltöttük fel az ültető gödröt akkor ezt az igényét teljesítettük is.

3. Öntözés: A kertünkbe újonnan ültetett citromsárga virágú trombitafolyondárt alaposan szükséges megöntözni, hogy a gyökerek terjedésében segítsük. Forró nyári napokon, termesztésen szükséges még egy öntözést beiktatni. 

4. Növényvédelem: Ha megfelelő környezetben van elhelyezve a citromsárga virágú trombitafolyondár, akkor nem fogékony a kártevőkre, kórokozókra. Azonban, hogy ha a metszés során nem jártunk el kellő figyelemmel, akkor véletlenül is befertőzhető a kapaszkodó cserje. Rossz feltételek mellett nevelt citromsárga virágú trombitafolyondár legyengülhet és ilyen esetben a levéltetvek ellephetik a lombozatát. Ha esetleg olyan kártevővel, kórokozóval áll szemben, amit nem ismer, és nem tudja, mit tegyen ellene, akkor bátran kérje ki szakember tanácsát.

Tartalomhoz tartozó címkék: trombitafolyondár