Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A bugás hortenzia minden évszakban gyönyörű

Ha néhány igazán klasszikus virágot kellene felsorolnom, a listában biztosan helyet kapna a hortenzia. Nem véletlen nagyon népszerű minden fajtája, ugyanis díszítő értékük olyan magas mint a rózsáké, dús virágzatuk segítségével igazi kis ékszerdobozai lesznek a kertnek. Egyik fajtája a bugás hortenzia, ami tulajdonképpen egy lombhullató cserje és amely minden évszakban hozzátesz egy kicsit a kert esztétikájához.

Mutatom, mit érdemes tudni erről a mesebeli hangulatot idéző növényről!

Hunyja le a szemét egy pillanatra és képzelje el álmai kertjét! Ha látja a gazdagon nyíló, hatalmas, fehér és rózsaszín színekben pompázó virágokat, melyek gyönyörű zöld levelek között bújnak meg, akkor az Ön számára ideális választás a bugás hortenzia. Sokszor hallani azt, hogy ne élje bele magát abba, hogy a saját kertjében is úgy néz majd ki a virág, ahogy azt a fotókon látta. Ebben az esetben azonban egészen nyugodtan higgyen a képeknek, ugyanis kis odafigyeléssel hamarosan nem csak a képzeletében sétálhat álmai kertjében.

Mit kell tudni erről a különleges cserjéről?

A bugás hortenzia átlagosan 1-3 méter magasra nő, így remek választás előkertekbe vagy utcafrontra is. Mivel önmagában is gyönyörű, szoliternövényként is bárhova ültethető, de alkalmas térelválasztónak, ültethető sövény gyanánt vagy bármilyen dekorációként. Így csak az Ön fantáziáján múlik, hogy mit hoz ki a gyönyörű virágokból. További jó hír, hogy ennek a növénynek nagyon magas tűrőképessége van, ami azt jelenti, hogy jól érzi magát városi környezetben, remek a fagytűrőképessége, gondozási igénye pedig alacsony, így akár kezdőként is bátran belevághat az ültetésbe.

A bugás hortenzia fehér virágai

A bugás hortenziát megkötés nélkül, mindenféle stílusú kertbe bátran ajánlom, valamint remek választás kezdő, de látványos növényt nevelni kívánó kertbarátoknak is.

A bugás hortenzia gondozása

Kertészetemből konténeres kiszerelésben rendelhető, így tulajdonképpen – a téli fagyokat és a nyári hőséget leszámítva – az év bármely napján elültethető és jó eséllyel a következő nyáron már gyönyörködhet is a csodálatos virágaiban. Kora tavasszal érdemes egyszer visszametszeni, ugyanis így biztosítható a gazdag virágzás a következő évben is. Jól tűri a szárazságot, ám érdemes mindig egy kicsit nedvesen tartani a földet körülötte, különösen a nyári hőségben.

A bugás hortenzia minden évszakban meglepi a kertbarátokat!

Ez a cserje nyár közepétől egészen őszig a csodálatos bugás virágzatával örvendeztet meg, míg ősszel a száradó virágzat varázsol mesebeli hangulatot a kertbe. Nem beszélve arról, hogy a fogazott élű levelei – melyek már önmagukban is különlegesek és tavasszal igazán jól mutatnak a birtokon- az őszi hónapokban sárgás, bordós árnyalatúvá színeződnek. Téli pihenése alatt pedig a dús ágain megtelepedő hó nyújt csodás látványt.

Vöröses színű bugás hortenzia az ablak alatt

Milyen fajtái vannak a bugás hortenziának?

Ennek a cserjének számtalan fajtája van, melyek különböző árnyalatokkal örvendeztetik meg a kertbarátokat. A rózsaszín, az óriás fehér – rózsaszín, a bordó, a fehér, a rózsaszín vagy a fehér óriásvirágú csak néhány a csodálatos fajták és árnyalatok közül, melyek közül választhat.

Ide kattintva az összes fajtámat részletesen megtekintheti

Az egyik legnépszerűbb az utóbbi években a bugás hortenziák közül a Vanille Fraise, amely laza füzérvirágzatát júliusban bontja, mely akár a 30-40 centiméteres nagyságot is elérheti, ezzel pedig elképesztően gyönyörű látványt nyújt. Az alábbi videóra kattintva megtekintheti, hogy is néz ki ez a cserje és milyen kiszerelésben rendelheti meg a kertészetemből.

Kinek jó választás a bugás hortenzia?

Kompakt méretének és különböző fajtáinak köszönhetően gyakorlatilag nincs olyan ember, akinek nem jó választás ez a különleges cserje. A legkisebb előkertektől a legnagyobb telkekig mindenhol jól mutat, csoportosan ültetve pedig valóságos virág áradatot álmodhat meg magának különböző színkombinációkban. Mivel gondozási igénye alacsony, azok is nagyon szeretik majd, akiknek a munka mellett kevés idő jut a kertre.

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!

Ha más kertészeti témában is szívesen olvasna, további bejegyzéseimet itt találja!

Tartalomhoz tartozó címkék: hortenzia