Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A Berberis julianae ültetése

Megyeri Szabolcs
2014. 06. 27. 11:39:02

A júlia borbolya szoliterként is mutatós, de védősövényként kihasználhatjuk azt a tulajdonságát, hogy rendkívül szúrósak a levelei. Ezért ültetik pl. parkokban olyan helyre, ahol az áttaposást meg kell akadályozni. Ha sövényként szeretnénk ültetni a cserjéket, a tőtávolság 40-60 cm legyen. Ha konténeres növényekről van szó, akkor ültethetjük őket márciustól egészen október végéig, de ekkor szükséges a rendszeres öntözés. Az ültetést kezdjük azzal, hogy elosztjuk a töveket megfelelő távolságban, aztán a konténer nagyságától függően 40x40x40 vagy 60x60x60 cm-es ültetőgödröket ásunk.

A gödrök aljába szerves trágyát szórunk, amelyre aztán egy kis humuszos földet, hogy a trágya ne érintkezzen közvetlenül a növény gyökerével. A földlabdákat belehelyezzük a gödörbe, majd figyelve arra, hogy a cserje gyökérnyaka egyazon magasságban legyen a talajfelszínnel, a földet tömörítjük. Végül a növényt alaposan beöntözzük. A csemeték pár hét alatt meggyökeresednek, de addig is szükséges a rendszeres öntözés.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje borbolya