Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A barackrózsaszín trombitafolyondár ültetése

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 14. 12:55:13

Remek választás barackrózsaszín virágú trombitafolyondár, hogy ha a kertjében be szeretne futtatni egy öreg fa törzsét, házfalat vagy pergolát. Arra azonban ügyelni kell, hogy 10-12 méter magasra is megnőhet, hogy ha van helye terjeszkedni. Emiatt alaposan gondoljuk át, hogy hol szeretnénk a későbbiekben látni. A kert napos helyére ültetve a trombitafolyondár folyamatosan, nagy tölcsér virágaival fog megörvendezetni bennünket.

Ha megtalálta a megfelelő helyet a barackrózsaszín trombitafolyondár számára, akkor javasolt annak a területnek a földjét ásóval átforgatni, hogy minél porhanyósabb talajba lehessen beültetni. Az ültető gödörnek általában kétszer olyan széles és mély helyet kell szánni, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta a kapaszkodócserjét. Mivel tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajban fejlődik a legjobban ez a dísznövény, ezért célszerű már az ültető gödröt ilyen keverékkel feltölteni. A Dolce Vital általános virágföld keverék gondoskodik arról, hogy az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kapjon a növény, valamint a rendszeres öntözést a jó vízfelvevő- és vízmegtartó képessége segíti. Miután elhelyezte a kapaszkodónövényt a gödörbe, érdemes alaposan megöntözni, hogy a gyökerek növekedését elő lehessen segíteni.

Amennyiben minden igényére figyeltünk, akkor sok éven keresztül kerti barátunkként köszönthetjük a trombitafolyondárt.

Tartalomhoz tartozó címkék: trombitafolyondár