Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Ünnepi mikulásvirág

Megyeri Szabolcs
2015-11-24 09:23:00

Novemberben ellepik az üzletek polcait az ünnepi szezonra árult mutatós mikulásvirágok, melyekből szinte minden lakásba kerül egy az év utolsó hónapjában. Sajnos a mikulásvirág tartása problémás, ugyanis ez a trópusi eredetű növény nem kedveli a meleg, száraz levegőjű lakásbelsőt, a kedvezőtlen körülményekre leveleinek ledobásával reagál.

A mikulásvirág 10-15 Celsius környékén érzi magát igazán jól, és a fényt is igényli, de a tűző naptól óvni kell. A legcélszerűbb, ha az ablakpárkányra állítjuk, szobán belül általában itt van a leghűvösebb, és fényt is megfelelő mennyiségben kap, ám a huzatot, a gyakori szellőztetéssel járó hőmérsékletváltozásokat rosszul tűri. Az öntözés ügyes trükkje, ha hetente egyszer a növényt cserepestül belemerítjük pár másodpercre egy lavór állott vízbe.

A biztonság kedvéért a megvásárolt mikulásvirágot egy-két héten belül ültessük át friss virágföldbe. Ne feledjük, hogy a mikulásvirág enyhén mérgező tejnedvet választ ki, ezért gyermekeknek ne engedjük megérinteni, gondozása után pedig alaposan mossunk kezet!

<< Vissza a kerti tippekhez

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok