Ünnepi mikulásvirág

Megyeri Szabolcs 2015-11-24 09:23:00

Novemberben ellepik az üzletek polcait az ünnepi szezonra árult mutatós mikulásvirágok, melyekből szinte minden lakásba kerül egy az év utolsó hónapjában. Sajnos a mikulásvirág tartása problémás, ugyanis ez a trópusi eredetű növény nem kedveli a meleg, száraz levegőjű lakásbelsőt, a kedvezőtlen körülményekre leveleinek ledobásával reagál.

A mikulásvirág 10-15 Celsius környékén érzi magát igazán jól, és a fényt is igényli, de a tűző naptól óvni kell. A legcélszerűbb, ha az ablakpárkányra állítjuk, szobán belül általában itt van a leghűvösebb, és fényt is megfelelő mennyiségben kap, ám a huzatot, a gyakori szellőztetéssel járó hőmérsékletváltozásokat rosszul tűri. Az öntözés ügyes trükkje, ha hetente egyszer a növényt cserepestül belemerítjük pár másodpercre egy lavór állott vízbe.

A biztonság kedvéért a megvásárolt mikulásvirágot egy-két héten belül ültessük át friss virágföldbe. Ne feledjük, hogy a mikulásvirág enyhén mérgező tejnedvet választ ki, ezért gyermekeknek ne engedjük megérinteni, gondozása után pedig alaposan mossunk kezet!

<< Vissza a kerti tippekhez

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.