Varjúháj – az örök túlélő

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 14:44:49

A varjúhájat általában, mint az egyik legigénytelenebb, szinte minden körülményt toleráló terülő évelőként emlegetik, és ebben bizony sok igazság van. A varjúháj (Sedum acre ’Aureum’) egy szárazságtűrő, napfényt kedvelő, kifejezetten alacsony gondozási igényű növény, mely elterjedt talajtakaró növény, ideális sziklakerti növény, de akár balkonládába is ültethetjük, vagy a kerítés mellé szegélynövényként telepíthetjük.

A varjúháj növénytársításokhoz is jó alany, sárga színű változata például remekül díszlik rózsák között, de magasabb cserjesorok elé is ültethető, és szegélynövényként is bevethető, például a terasz pereme mellett elhelyezve. A varjúháj gondozása egyszerű feladat, öntözést ritkán igényel, ültetése könnyű, növényvédelmi feladatokat alig igényel. A sárga varjúháj dekorációs értéke magas, a lombozat sárga, csakúgy, mint a tavasztól nyíló apró virágok, így látványos, élénk szőnyeget képezhet a kertben.

A varjúháj tulajdonságai alkalmassá teszik ezt az évelő növényt arra, hogy parlagi, ritkán látogatott, vagy kihasználatlan kertrészeket díszítsen, így bátran ajánlom mindazoknak, akik egy gondozást alig igénylő, szárazságtűrő talajtakaró növényt keresnek kertjükbe.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.