Termékek Menü
0

Varjúháj – az örök túlélő

Megyeri Szabolcs
2015-01-08 14:44:49

A varjúhájat általában, mint az egyik legigénytelenebb, szinte minden körülményt toleráló terülő évelőként emlegetik, és ebben bizony sok igazság van. A varjúháj (Sedum acre ’Aureum’) egy szárazságtűrő, napfényt kedvelő, kifejezetten alacsony gondozási igényű növény, mely elterjedt talajtakaró növény, ideális sziklakerti növény, de akár balkonládába is ültethetjük, vagy a kerítés mellé szegélynövényként telepíthetjük.

A varjúháj növénytársításokhoz is jó alany, sárga színű változata például remekül díszlik rózsák között, de magasabb cserjesorok elé is ültethető, és szegélynövényként is bevethető, például a terasz pereme mellett elhelyezve. A varjúháj gondozása egyszerű feladat, öntözést ritkán igényel, ültetése könnyű, növényvédelmi feladatokat alig igényel. A sárga varjúháj dekorációs értéke magas, a lombozat sárga, csakúgy, mint a tavasztól nyíló apró virágok, így látványos, élénk szőnyeget képezhet a kertben.

A varjúháj tulajdonságai alkalmassá teszik ezt az évelő növényt arra, hogy parlagi, ritkán látogatott, vagy kihasználatlan kertrészeket díszítsen, így bátran ajánlom mindazoknak, akik egy gondozást alig igénylő, szárazságtűrő talajtakaró növényt keresnek kertjükbe.