Vadszőlő fajták

Megyeri Szabolcs 2014-05-23 13:32:54

A hazai kertészetekben többféle vadszőlő is kapható, melyek igényei szerencsére közel azonosak, azonban díszítőértékük eltérhet és az sem mindegy, hogy igényel-e a kiválasztott növény támasztékot vagy sem. Az egyik leggyakrabban előforduló fajta az ötlevelű vagy kacsos vadszőlő (Parthenocissus quinquefolia).

Könnyen felismerhető tenyeresen összetett leveléről, mely 5 levélkéből áll. Másik gyakori vadszőlőfajta a repkény vagy másik néven tapadókorongos vadszőlő (Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii'). Ezt a fajtát háromkaréjú leveleiről lehet felismerni. Levelükön kívül a származásuk is eltérő a két növénynek, a kacsos vadszőlő eredeti élőhelye Észak-Amerika, míg a repkény Kínából illetve Japánból érkezett hozzánk. Felhasználásuk is kissé eltérő. A kacsos vadszőlőnk támrendszert igényel, míg a sík felületek, falak, betonkerítések eltakarására a tapadókorongos vadszőlő a jó választás.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.