Termékek Menü
0

Útmutató a citromsárga virágú trombitafolyondár ültetéséhez

Megyeri Szabolcs
2015-01-16 15:17:25

Ahhoz, hogy minden évben gyönyörködhessünk a citromsárga virágú trombitafolyondár pazar virághozamában, minden igényét teljesítenünk kell az ültetés során. Ez nem egy lehetetlen feladat, csupán négy lépést kell szem előtt tartani.

Alapos megfontolás: A kertünk napos részére kell ültetni a citromsárga virágú trombitafolyondárt, így gyönyörűen tudnak fejlődni élénk színű virágai. Mivel 10-12 méter magasra is képes felkúszni, ezért ültethetjük pergola, lugas, kerítés vagy oszlop mellé.

Talaj-és ültető gödör előkészítés: A kiválasztott terület talaját forgassuk át párszor ásóval, hogy porhanyós földbe lehessen ültetni a citromsárga virágú trombitafolyondárt. Ezután el lehet készíteni az ültető gödröt, aminek kétszer olyan szélesnek és mélynek érdemes lennie, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta a trombitafolyondárt. Az előkészületi lépéseknek azért van fontos szerep, mert így a gyökerek könnyebb terjedését lehet elősegíteni.

Ültetés mente: Mivel a citromsárga virágú trombitafolyondár a tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajokat kedveli, ezért célszerű már most, az ültetés során az ültető gödröt Dolce Vital általános virágfölddel feltölteni. Miután beleraktuk a növényt a keverékkel feltöltött gödörbe, már csak egy alapos megöntözés van hátra. Az öntözést minden héten szükséges elvégezni, forró napokon, érdemes beiktatni még egy napot.

Téli takarás: A konténeres formában megkapott citromsárga virágú trombitafolyondárt a téli fagyos időszakot leszámítva, az év bármely napján lehet ültetni. Amennyiben Ön egy kora téli napot választ arra, hogy elkezdje ezt a folyamatot, érdemes felkészíteni a kapaszkodó növényt a későbbi hidegebb napokra. Ekkor a növény alsó részét 30-40 cm-es magasságig be kell takarni szalmával, felaprított lombbal vagy talajtakaró hánccsal. Ezzel az egyszerű lépéssel megelőzhető a téli talajátfagyás okozta gyengülés.

Látható, hogy nem nagy igényei vannak a citromsárga virágú trombitafolyondárnak, azonban ha ezeket sem tartjuk szem előtt, akkor a kívánt virágözön elmaradhat.