Utcafronti faültetés

Megyeri Szabolcs 2015-03-27 17:18:40

Tavasszal nem csupán a kertekbe kerülnek új növények, sokan a ház, épület előtti földsávokat is beültetik, a leggyakrabban fákkal. Az utcafronti faültetésnek azonban veszélyei, buktatói is akadnak, melyekkel nem árt tisztában lenni.

Fontos tudni, hogy minden közterületre ültetett fa automatikusan a helyi önkormányzat tulajdonába kerül, így ha a növény később zavaróvá válik, például takarja a kilátást, vagy gyökereivel kárt tesz a járdában, csak hivatalos engedéllyel lehet majd kivágni, melyet nem mindig ad meg az erre jogosult jegyző. Az sem mindegy, milyen fajtát választunk, egyes fák termésükkel vonzzák a galambokat, vagy a méheket, míg más fafajok nagymennyiségű termést, vagy levelet hullatnak, mellyel munkát adnak a lakóknak. Vannak olyan invazív fajták, melyek közterületi telepítése tilos (például a fehér akác, az amerikai kőris, a mirigyes bálványfa, vagy a zöld juhar), ha ilyenek kerülnek a ház elé, akkor bírság is kiróható! Ajánlott továbbá tudakozódni a kiszemelt fa majdani méretéről, lombozatának típusáról, törésre való hajlamáról, így elkerülhetőek a kellemetlenségek. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.