Termékek Menü
0

Füvesítés az utcafronton is!

2017-02-20 19:31:00

Ezt a budapesti példaértékű utcafrontot nemrégiben kaptam lencsevégre. Mintapéldája annak, hogy milyen rendezett hatású, és makulátlanul tiszta is lehet egy ilyen utcai földsáv! Az ilyen harmonikus látvány Önnek is könnyedén elérhető, például azzal, ha tavasszal szakszerűen beveti fűmaggal a területet.

 

Fűmag rendelését IDE KATTINTVA adhatja le! Kertészetemben számos minőségi fűmag keveréket talál!

 

fűmag keverék vásárlás

fűmag rendelés

 

Érdemesebb a legalacsonyabb árú mag helyett a jobb minőségű, márkás terméket beszerezni, de még lényegesebb, hogy a kert adottságaihoz, és leendő igényeinkhez igazítsuk a fűmag fajtáját, típusát. Gyermekes kertekbe, vagy oda, ahol az átlagosnál erősebb igénybevételnek lesz kitéve a zöld szőnyeg, ajánlott strapabíró fűmagkeveréket választani, a sport jellegű keverékek az extrém használatot is bírni fogják, a díszkert jellegű birtokokra pedig a dekoratívabb pázsit való. Az árnyékoltság sem elhanyagolható tényező, a dús lombú fákkal sűrűbben beültetett kert árnyéktűrő fajtát kíván, ahogy a nyílt, napsütötte birtokokra a szárazságtűrő keverék a megfelelő. 

 

Fűmag rendelését IDE KATTINTVA adhatja le máris!

 

fűmag rendelés

 

Hogyan kell fűmagot vetni?

A magvetés ideje akkor jön el, ha a tavaszi talaj hőmérséklete tartósabban eléri a 10 Celsius fokot, így március közepe előtt általában nem alkalmas a klíma a vetéshez. A túl korai kiszórás eredménye elgazosodás lehet, ha már nagyon szeretné elkezdeni a műveletet, akkor inkább egy pár négyzetméteres területen végezzen el próbavetést, így kitapasztalhatja, hogy mekkora mennyiséggel kell majd dolgoznia.

Amint az időjárás engedi, elkezdheti az előkészületeket, a vetés előtt bő egy héttel. Egy alapos átforgató ásás elengedhetetlen, és egyúttal a teljeskörű gyommentesítést is végezze el, akár kézzel, akár vegyszeresen. A fellazított, aprómorzsás szerkezetű talajnak hagyjon időt a természetes tömörödésre is, a frissen felásott területre való vetés hepehupás pázsitot eredményezhet.

Amennyiben a kerti föld jó minőségű, friss földréteg szétterítésére, tápanyagpótlásra sem feltétlenül lesz szükség, ha nem ez a helyzet, akkor komposzttal, vagy műtrágyával kezelje a talajt (a szervestrágya azért nem ajánlott, mert - főleg ha éretlen - gyomok magjai lehetnek benne). A túl kötött talajt tőzeggel vagy homokkal lazíthatja. Egy négyzetméterre átlagosan 30-50 grammal számoljon, így egy egykilós zsák tartalma 15-20 négyzetméterre lesz elegendő, de kalkuláljon azzal, hogy felülvetésre is szükség lehet. Az egyenletes kiszórás után gereblyével dolgozza bele a talajba a magokat, és alaposan locsolja be, valamint a későbbiekben is, a magok kikeléséig tartsa mindig nedvesen!

Tartalomhoz tartozó címkék: utcafronti növények ültetése