Termékek Menü
0

Üres ágyások a kertben

Megyeri Szabolcs
2015-06-10 17:49:24

Tipikus nyári probléma a kiskertekben, hogy a tavasz elmúltával letermett zöldségek ágyásai üresen árválkodnak, sokszor elcsúfítva a kertet, megtörve annak esztétikáját, egyenletes beültetettségét. A megoldás kézenfekvőnek tűnik, a kihasználatlan kertrészeket be kell népesíteni növényekkel, ám nem a nyári ültetés köre korlátozott.

Az üres ágyásokba kerülhet újra paradicsom, vagy paprika, palántákat bármely piacon, kertészetben szerezhetünk. Fűszernövényeket is kiültethetünk, a menta, a metélőhagyma, a kakukkfű, az édesfű, a zsálya, a petrezselyem, a bazsalikom, a citromfű, a kapor mind jó választások, de gyógynövények is szóba jöhetnek, például levendula, körömvirág, kamilla.

A haszonnövények helyett, mellett ültethető ilyenkor sokféle egynyári virág, mint például verbéna, mézvirág, oroszlánszáj, bársonyvirág, de a paradicsomtöveket is lehet félárnyékba való évelőkkel, egynyáriakkal vegyíteni, erre jó többek közt harangvirág, vagy a hólyagvirág. Fontos azonban, hogy mindig hasonló igényű növények kerüljenek egy területre, konténerbe, melyek egymást ne árnyékolják, és a lombjuk ne boruljon össze.