Ültethetünk-e nyáron?

Gyakori kérdés, hogy a meleg nyári hetek alkalmasak-e a növények elültetésére?

A kérdés első blikkre feleslegesnek tűnhet, hiszen a megszokott ültetési időszak a tavasz első fele, illetve az őszi hónapok, azonban a nyári ültetésnek igenis van létjogosultsága.

Sokan csak a nyári szabadságuk alatt érnek rá a kerttel foglalkozni, és ilyenkor telepítenék az új jövevényeket, illetve akik nyárra időzítik a kert felújítását, formába hozását, szintén gyakran ültetnének ezt-azt.

Nos, a nyári ültetés nem lehetetlen, de vannak megkötések!

A facsemeték, cserjék közül csak a konténeres kiszerelésű példányok ültethetőek nyáron, a szabadgyökerűek nem! Hasonlóan a rózsák közül is csak a konténeresek telepíthetőek.

A gyep felülvetésére, a kopott részek feltöltésére ilyenkor is van lehetőség, de a teljes füvesítést ne ilyenkor végezzük. Az évelők többsége szintén ültethető a meleg évszakban.

Fontos azonban, hogy a nyári ültetés lehetőleg egy enyhébb, nem kánikulai napon történjen, és persze fokozottan ügyeljünk az alapos beöntözésre, gyakori nedvességpótlásra!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.