Tuja félék ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-02-10 13:32:49

A nálunk kapható tuja csemeték legyenek azok földlabdás, avagy konténeres kiszerelésűek az egész vegetációs időszakban bátran ültethetjük. Az ültetés helyét gondosan válaszuk meg, ugyanis a tuja-féléknél súlyos gondot okoznak az úgynevezett gyengültségi kártevők és kórokozók.

Ezt elkerülendő már a telepítés során érdemes a lehető legoptimálisabb helyre ültetni. Ilyen helyek a jó vízgazdálkodású és lazább szerkezetű talajok. A fény a tuják számára kifejezetten fontos, ugyanis teljes árnyékban hajlamosak a kopaszodásra.

Az ültetés következő, már tényleges munkafolyamata az ültető gödör kialakítása. Az ültető gödör méretét mindig a földlabda méretéhez kell alakítanunk. A mélységénél vegyük számítása, hogy a gödör aljába minden képpen érdemes szervestrágyát helyezni. Arra ügyelni kell, hogy a trágya közvetlenül ne tudjon érintkezni a gyökérzónával. A földlabda, vagy a konténer szintje a földfelszínnel legyen közel egyvonalban, de annál 2-5 cm-rel mélyebben. Oldal irányban is érdemes bőséges helyet hagyni, mivel a bolygatott földben jobb lesz a levegő és a víz aránya, így segíthetjük a fiatal gyökerek fejlődését. A kitermelt földet érdemes visszatöltés közben folyamatosan tömöríteni, így stabilabb közeget tudunk biztosítani a tuja csemeténk számára. A feltöltés végeztével ne mulasszuk el jó alaposan beöntözni az újonnan vásárolt növényünket.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.