Termékek Menü
0

Tölgylevelű hortenzia telepítése

2017-01-03 18:54:42

 

Ritka az olyan dísznövény, ami egyesíti magában egy fa lombozatának szépségét, és egy cserje kompaktságát, könnyű kezelhetőségét. Ha Ön is egy olyan cserjefélét keres, ami dús levélzetével egy fa lombkoronáját idézi, mégis elfér a kisebb kertben is, akkor a tölgylevelű hortenzia éppen Önnek való!

 

>>>>>>>Tölgylevelű hortenziát vásárolna? ERRE TESSÉK! <<<<<<<

Rendelését máris leadhatja webáruházamban!

 

tölgylevelű hortenzia vásárlás

 

Ez az érdekes cserjeféle a tölgyfához hasonló levele mellett elsősorban látványos virágzatával hódítja majd meg az Ön szívét is! A májusban fakadó, júliusig díszló virágok először fehéres színezetűek, később rózsaszín árnyalatot vesznek fel, alakjuk a vadgesztenye virágához hasonló, díszítőértéküket csak fokozza az egyenletes háttért jelentő élénk színű lombozat.

A tölgylevelű hortenzia buja megjelenésével elsősorban a természetközeli stílusban kialakított kertek fő növénye, de bárhova telepíthető, ahová Ön egy dús lombozatú, kiemelkedő esztétikájú közepes magasságú cserjefélét álmodott meg! Ideális választás előkertekbe, parlagi kertrészekbe, de utcafronti növénydíszként is bátran ajánlom!

 

tölgylevelű hortenzia ár

 

A tölgylevelű hortenzia ültetése még erősebben árnyékolt területekre is javasolt, ilyen körülmények között is virágzik, ezért remek választás árnyékolt sarkakba, vagy például sűrű lombozatú fák alá. A tölgylevelű hortenzia környezeti igényei visszafogottak, vízigénye közepes, jó szárazságtűrő, de nedvesség hiányában a virágzás elmaradhat.

A tölgylevelű hortenzia talajigénye egyszerű, a semleges vagy enyhén savas, tápanyagdús, jó vízáteresztésű közeget kedveli, melyet könnyen megteremthetünk neki bármilyen adottságú kertben. A tölgylevelű hortenzia betegségei jelentéktelenek, ellenálló cserjeféle, metszése pedig csupán az elhalt, elszáradt hajtások levágásából áll!

 

tölgylevelű hortenzia rendelés

 

A tölgylevelű hortenzia magassága várhatóan 1.5-2 méter, így ültetését kisebb kertekbe is ajánlom, nagyszerűen töltheti ki az "üres" helyeket a birtokon, jó választás előkertekbe, nagyobb területen pedig kör alaprajzú burjánzó növénysziget, vagy éppen hosszanti lombos sövénysor is kialakítható belőle!

Amennyiben megtetszett Önnek a tölgylevelű hortenzia, máris megrendelheti ezt a csodaszép cserjét kertészetemből, ha IDE kattint! 

 

FONTOS INFORMÁCIÓ!

cserje vásárlás