Tiszafa ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-05-24 10:48:59

A tiszafának rossz híre ellenére helye van kertjeinkben. Mérgező növény, ezért kisgyermekes vagy kutyát-macskát tartó családok csak akkor ültessék, ha a gyerekek és az állatok nem tudnak hozzáférni. Ha ezeket a szempontokat betartjuk, akkor egy igen dekoratív, hosszú életű növényre tehetünk szert.

Telepíthetjük sövényként, a 60-70 cm-es ültetései távolságot betartva dús és egész évben átláthatatlan elegáns sötétzöld falat alakíthatunk ki belőle. A tiszafa jól bírja a metszést, de nyíratlan formában is jól mutat, különösen az oszlopos növekedésű fajták. Lassú növekedése ellenére nagy termetűre is megnőhet, ezért akár szoliter cserjeként is telepíthetjük a kert egy hangsúlyos pontjára.

Igen dekoratív látványt nyújt télen, hóval borítottan, mikor a sötétzöld lombtömeg és a hó fehér kontrasztjában kirajzolódnak az élénkpiros termések. Az örökzöldek kedvelői nyugodtan telepítsenek tiszafát, nem fogják megbánni.

 

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.