Termékek Menü
0

Mérgező-e a tiszafa?

2017-09-21 20:15:00

A tiszafáról sokan tudják, hogy mérgező, és ez az információ igaz is, ennek a növénynek minden része mérgező, így kisgyermekes vagy kutyát, macskát tartó családok csak akkor ültessék, ha a gyerekek és az állatok nem tudnak hozzáférni. Ha ezeket a szempontokat betartjuk, akkor egy igen dekoratív, hosszú életű növényre tehetünk szert.

 

Tiszafát vásárolna? IDE KATTINTVA máris megteheti,

 

ráadásul kertészetemben gazdag fajtaválasztékban

 

találja meg ezt a növényt!

 

 

Érdekesség, hogy bár a tiszafa mérgező, a termését előszeretettel fogyasztják különböző madarak és a mókusok is, így aki szereti az életteli, természetes hatású kertet, aminek a vadállatok is részei, mindenképp jól jár a tiszafával. A tiszafa természetesen nem csak ezért érdekes kerti lakó, hanem mert számos előnyös tulajdonsága van, illetve felhasználhatósági köre is nagyon tág! A tiszafát telepítheti sövényként, amennyiben például a töveket 60-70 cm-es ültetési távolságal helyezi ki, dús és egész évben átláthatatlan, elegáns sötétzöld falat alakíthat ki belőle. A tiszafa jól bírja a metszést, de nyíratlan formában is jól mutat, különösen az oszlopos növekedésű fajták. Lassú növekedése ellenére nagy termetűre is megnőhet, ezért akár szoliter cserjeként is telepítheti kertje egy hangsúlyos pontjára. A tiszafa terülő változataival hatékonyan fedhetőek el a parlagi, használatok kívüli kertrészek, melyek így elegáns, ápolt látványt nyújtanak majd!

 

 

oszlopos tiszafa vásárlás

 

 

Tipp: a tiszafa igencsak dekoratív látványt nyújt télen, hóval borítottan, mikor a sötétzöld lombtömeg és a hó fehér kontrasztjában kirajzolódnak az élénkpiros termések. 

Tartalomhoz tartozó címkék: tiszafa