Tippek, hogyan sarkallható a sárgás-narancsos trombitafolyondár virágzásra

Megyeri Szabolcs 2015-01-19 13:12:37

Amennyiben nem fektettünk kellő figyelmet a ’Judy’ trombitafolyondár ültetése során az igényeire, akkor azzal szembesülhetünk, hogy nem lesz annyi sárgás-narancsos virág a kapaszkodó növényen, mint amennyit vártunk. A következő tippeket megfogadva, nem lesz gond a trombitafolyondár virágzásával.

  • Megvilágítás: Legalább napi 8-10 órányi megvilágítás kell ahhoz, hogy rengeteg virág legyen a hajtásokon. Ez a leggyakrabban előforduló probléma, amit nem vesznek figyelembe az ültetés során. Árnyékba ültetve megnyúlt, elhanyagolt látványt fog nyújtani, mivel arra törekszik a növény, hogy minél hamarabb fényhez jusson. Ha az ültetés során figyelünk, hogy napos helyre legyen elhelyezve, akkor egy problémát már meg is előztünk.
  • Optimális mennyiségű tápanyag kijuttatása: A magas nitrogén tartalmú műtrágyák hatására, sok, nagy, üde zöld színű levelek fejlődnek. A foszforban gazdag műtrágyák a rengeteg, pazar küllemű trombitavirágért felelősek. A túl nagy mennyiségű tápanyagot nem tudja hasznosítani a növény, így mindig a csomagoláson feltüntetett mennyiséget juttassuk ki.
  • Helyes metszés: Ha nem jó időben végezzük el a metszést, akkor levághatjuk azokat a hajtásokat, amiken a virágbimbók ülnek. Emiatt kora tavasszal érdemes elkezdeni a metszését. Mielőtt hozzáfognánk ehhez a kerti teendőhöz, mindig tisztítsuk le a metszőollót, és ellenőrizzük le, hogy eléggé éles-e. 

Látható, hogy nincsenek nagy igényei a sárgás-narancsos trombitafolyondárnak, viszont ezt a keveset is érdemes betartani ahhoz, hogy egész nyáron, sőt még szeptember végén is láthassunk a kapaszkodócserjén virágokat.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.