Termékek Menü
0

Tippek muskátli gondozásához

Megyeri Szabolcs
2015-03-12 13:26:11

A fiatal muskátli tövek gondozása nem igényel nagy odafigyelést, kezdő kertbarátok is könnyen elboldogulhatnak vele. A három évnél idősebb példányok viszont már kevesebbet virágoznak, felkopaszodnak és virágaik is veszítenek színintenzitásukból, ezért érdemes megújítani őket három évente.

Íme, pár jó tanács arra, hogyan neveljünk egészséges, életerős növényeket, illetve hogyan tudjuk őket fenntartani.

Gondozás során mindenképp tisztítsuk meg a növényt az elszáradt részektől és elnyílt virágoktól. Az elnyílt virágok eltávolítása nem csak esztétikailag fontos, hanem azért is, mert különben elvonják a növénytől a tápanyagot. Tavaszi visszametszéskor az elsárgult és gyengébb hajtásokat metszőollóval vágjuk le, fontos megjegyezni azonban, hogy a túlzott visszametszés a növény nem megfelelő fejlődéséhez vezethet. Az ősszel visszavágott növényeken az erős hajtásokat meghagyva kb. a felére vágjuk vissza őket, az elsárgult, gyenge hajtásokat pedig tőből távolítsuk el.

Közepesen vízigényes, akár egy hetet is kibír víz nélkül, de nyáron jobban igényli a csapadékot. A csapvízre érzékeny annak magas klórtartalma miatt. Öntözés során inkább esővízzel öntözzük, azonban ne tegyük ki folyamatos esőzéseknek, mert gyökerei könnyen tönkremehetnek.