Tippek a citromfű termesztésére, gondozására

Megyeri Szabolcs 2015-01-15 11:41:24

A citromfű kedvelt gyógy-és fűszernövényünk, érdemes kertünkbe egy-két tövet elültetni belőle.

A citromfüvet széltől védett, meleg helyre ültessük. A tápanyagokban gazdag talajt kedveli, ezért javaslom a Dolce Vital virágföldkeverék használatát. A keverék nyújtott hatóanyag leadású műtrágyát tartalmaz, ami az egész vegetációs időszakban biztosítja a tápanyagokat a növényünk számára.

A citromfű magról, és tőosztással is szaporítható, de vásárolhatunk kész palántákat is. A fiatal növényeket időjárástól függően akár már áprilisban kiültethetjük végleges helyükre, 60x40 centiméteres sor-és tőtávolságra, hogy a kis bokroknak elegendő helyük legyen. Ha a konyhába, vagy erkélyre szánjuk a növényt, válasszunk 40x40 centiméteres cserepet!

Amikor a kiültetett növény 10-12 centiméteresre megnő, vágjuk vissza 3-4 ujjnyira! Ez azért fontos, hogy a félcserje sűrűbb legyen, jobban bokrosodjon. Szárazságtűrő növény, de érdemes megöntözni metszés után, és szárazabb napokon is. A gondozásánál ügyeljünk a gyomtalanításra, mert ha ezt nem végezzük el, a gyomnövények elnyomhatják növényünket!

A felhasználásra szánt leveleket és hajtáscsúcsokat virágzás előtt vágjuk le, és szellős helyen szárítsuk meg. A leveleket jégkockába is fagyaszthatjuk.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.