Termékek Menü
0

Temetőbe való növények

2016-10-18 20:18:38

 

Gyakran hangzanak el a kérdések, hogy mit ültessek a temetőbe, mit illik a sírokra ültetni, és hogy melyek a legideálisabb temetői növények? Most Ön is válaszokat kaphat mindezekre!

 

temetőbe való növények Megyeri kertészet

 

Azt ajánlom, a temetői sírgondozás, ültetés előtt gondolja végig, hogy milyen gyakran tud kilátogatni, mennyi időt szán a temetői növénygondozásra, és ennek megfelelően válassza ki az ültetnivalókat!

Amennyiben ritkábban van lehetősége a sír ápolására, válasszon alacsony gondozási igényű cserjéket, évelő növényeket, így a hantok tartósan rendezett képet fognak mutatni! 

Ne ragadjon le feltétlenül hagyományos temetői növények körénél, bátran válasszon színes virágokat, nagyobb méretű virágos cserjeféléket, vagy akár egy alacsony fává nevelhető rhododendront. A sírokra ültethető virágok köre sokkal szélesebb, mint azt elsőre gondolná!

Gondolja végig, hogy az elhunyt személyiségéhez milyen látvány-, és színvilág illett, és ehhez közelítve próbálja kialakítani a sír növényegyüttesét. Amennyiben az elhunytnak volt kedvenc növénye, az is feltétlen kerüljön a hantokra!

 

Kertészetemben külön menüpontban gyűjtöttem össze a legkedveltebb és legideálisabb, legszebb temetői növényeket. Ha Ön is sírra ültethető növényeket, virágokat keres IDE kattintva máris átböngészheti a kínálatot!

 

Futó-, és kúszó növényekkel ízlésesen takarhatja a sírt, és ilyen módon a fenntartási munkálatokon is spórolhat. Szintén jó választások az elterülő növekedésű, sírokra ültethető cserjék, valamint a temetőbe való örökzöldeket se hagyja ki a tervezésből!

Természetesen Ön választhatja a tradicionális sírokra való virágokat (árvácskát, ericát, krizantémot, szegfűt) a lényeg, hogy az összkép harmonikus és ápolt legyen.

Vágott virágot csak akkor helyezzen ki a vázákba, ha pár napon belül újra ki tud menni, hogy ezeket levegye, a hervadó, fonnyadt virágok nem méltóak a helyhez.

A temetőben se feledje elvégezni az alapvető kertészeti feladatokat. A talajt időnként lássa el tápanyagokkal, szükség esetén cserélje a termőföld felső rétegét. Fordítson időt a gyommentesítésre is, valamint az öntözési teendőket is lássa el!

 

sírokra való növények Megyeri Szabolcs kertészete

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok temetői növények