Tél végi szerszámmustra

Megyeri Szabolcs 2015-02-17 15:40:56

A kertészkedés karbantartott szerszámok nélkül szinte lehetetlen, tavasszal pedig gyakran fordul elő, hogy a hideg évszakban nem megfelelően tárolt kerti eszközeink javításra szorulnak. A szerszámok felújítását, reparálását ajánlott még a kerti szezon beindulása előtt, tehát a tél végén elvégezni, hogy márciusban már akadály nélkül kezdhessünk bele a veteményezésbe például.

Az első lépés a tisztítás, a fémfelületeket mossuk le, majd egy erős gyökérkefével vakarjuk le a szennyeződéseket. A rozsdafoltokat drótkefével tüntethetjük el. Ásó, kapa esetén fontos az élesség, az egyenes felület, a fa részeket pedig vizsgáljuk át, a repedt, korhadt nyeleket inkább cseréljük le. Az élezés a metszőollóknál is fontos, a csorba vágófelület kárt tehet a növényekben. Sok újabb, márkás szerszámnak műanyagból készül a nyele, ezek különösebb karbantartást nem igényelnek, a meleg, mosószeres lemosás elegendő. A motoros kerti gépeket, mint a szegélynyírót, a fűnyírót, a rotakapát, hacsak nincs szakvégzettségünk, inkább szervizben javíttassuk! A meglévő darabok javítása mellett természetesen a hiányzó eszközöket is idejekorán szerezzük be! 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.