Tavaszi leander ápolás

Megyeri Szabolcs 2015-08-13 16:10:00

A leander az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb egzotikus dísznövény hazánkban, ami nem csoda, hiszen megjelenése különleges, virágai csodásak, és illata is bódító. A leanderrel kapcsolatban nagyon fontos információ, hogy minden része erősen mérgező, ezért tartása kisgyermek közelében nagy óvatosságot igényel.

A leandert tavasszal elővehetjük téli pihenőhelyéről, és a kert, vagy a terasz, balkon egy napos, meleg részére állathatjuk, de az első napokban óvjuk a tűző, erős napsugaraktól. A leander átültetése is most időszerű, ez a dísznövény ugyanis a növekedésével párhuzamosan egy-két évente nagyobb edényt kíván.

A leander metszése is tavaszi feladat, a visszavágással biztosíthatjuk, hogy a növény ágrendszere dús, elágazó, virágzása pedig gazdag legyen. Ne féljünk használni a metszőollót, de az erős metszés következménye a virágzás kezdetének kitolódása lehet. Nyáron különösen ügyelni kell a leander egyenletes vízellátására, sem a kiszáradás, sem a bő, de rendszertelen öntözés nem kedvező a növénynek!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.