Termékek Menü
0

Tavaszi leander ápolás

Megyeri Szabolcs
2015-08-13 16:10:00

A leander az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb egzotikus dísznövény hazánkban, ami nem csoda, hiszen megjelenése különleges, virágai csodásak, és illata is bódító! A leanderrel kapcsolatban nagyon fontos információ, hogy minden része erősen mérgező, ezért tartása kisgyermek közelében nagy óvatosságot igényel.

A leandert tavasszal elővehetjük téli pihenőhelyéről, és a kert, vagy a terasz, balkon egy napos, meleg részére állathatjuk, de az első napokban óvjuk a tűző, erős napsugaraktól. A leander átültetése is most időszerű, ez a dísznövény ugyanis a növekedésével párhuzamosan egy-két évente nagyobb edényt kíván.

A leander metszése is tavaszi feladat, a visszavágással biztosíthatjuk, hogy a növény ágrendszere dús, elágazó, virágzása pedig gazdag legyen. Ne féljünk használni a metszőollót, de az erős metszés következménye a virágzás kezdetének kitolódása lehet. Nyáron különösen ügyelni kell a leander egyenletes vízellátására, sem a kiszáradás, sem a bő, de rendszertelen öntözés nem kedvező a növénynek!

leander vásárlás a Megyeri kertészetben