Termékek Menü
0

Társasházi kert ötletek

2017-04-10 22:34:44

A társasházak kertjeit vétek nem kihasználni rekreációs és játékos célokra, mert ne feledjük el, hogy a kert – legyen bármilyen és bármekkora – nem csupán feladatokat ad, hanem kikapcsolódást is nyújt. Ilyen célokra természetesen elsősorban a védettebb, belső kertek, zárt udvarok alkalmasak, ahol a gyerekeket is nyugodtan szabadon lehet engedni, és a fürkésző tekintetektől is védve vagyunk.

 

Ahol sok a kisgyermekes család, ott különösen fontos, hogy kapun belül is legyenek szórakozási lehetőségek. Az apróságok számára könnyen és gyorsan elkészíthető egy manókert, ami tulajdonképpen egy olyan kis szeglet, ahol a színes, izgalmas növények mellett kis játékfigurák, kisautók, festett dekorációs elemek találhatók, melyek köré mesék szőhetőek, illetve melyekkel a kicsik el tudják foglalni magukat, miközben a szabad levegőn tartózkodnak. A kicsit nagyobbaknak pár négyzetméteres alapterületen mini autópálya is építhető, egy félarasznyi szélességű, pár centi mély, kacskaringós vályút kell csupán kialakítani a pázsiton, amit betonnal kell kiönteni, és a megszilárdulás után indulhat is a kisautók tologatása. Hasonlóan inspiráló lehet egy aprócska tankert, melyben az apróságok szülői segítséggel pár darab zöldséget, színes virágot, vagy éppen illatos gyógynövényt nevelhetnek, élvezni fogják, ahogy kezük munkája nyomán cseperednek a virágok vagy a végül megkóstolható termést növesztő zöldségek. Ahol akad alkalmas fa, ott a játszóterek örök slágerét, egy hintát is lehet építeni, alapesetben csupán erős kötél, és masszív deszka szükséges ehhez. Vonzóbbá lehet tenni a gyerekeknek a kertben tartózkodást, ha beültetett részt övező falra palatáblát erősítünk (vagy krétázható festékkel kenjük le), így a kicsik kültéren élhetik ki állandó rajzolási, firkálási vágyukat.

 

kertészeti szakvélemény igénylés

 

Az idősebb gyerekeknek és a felnőtteknek lehet kiváló játék a lengőteke, melyhez csupán 2-3 nm-nyi hely kell, a bábukat és a golyót boltból szükséges beszerezni, a többi már csak pár perces barkácsmunka kérdése. Hasonlóan csábító kerti játék a petang, amihez egy hosszúkás pálya kell és egy sok helyen kapható alig pár ezer forintos golyókészlet. A petang játszható gyepes területen is, de akár a kert egy parlagi része is aktiválható erre a célra, csak némi homokot kell szétteríteni az 1-2 méter széles 5-7 méter hosszú pályán. A petang nagy előnye, hogy akár az utcafronti részen, vagy a tömbházak közötti placcokon is játszható! A sakk inkább a ráérősebbek, az idősebbek szórakozása, természetesen kültéri, nagy táblán játszva. A kockás tábla akár a betonfelületre is felfesthető, de a gyepen is kialakítható például fehér és fekete kültéri lapok lefektetésével. A bábuk lehetnek boltiak, de akár egyenméretre vágott vékonyabb farönkök is megteszik, ha felső felületükre a megfelelő bábu szimbólumát festjük, rajzoljuk!

 

társasházi kertépítés szakvélemény

 

A sor természetesen nem ér véget ezeknél a lehetőségeknél, a lényeg, hogy a közösségi élményt, aktív kikapcsolódást jelentő társasházi kerti játékok kicsalogathatják a lakókat a lakásokból, fejleszthetik a közösségi szellemet, alternatívát jelenthetnek a kisgyermekes szülőknek, és megkedveltethetik a kerti tartózkodást, ezáltal az egész ház élettelibb, nyüzsgőbb lesz!

 

Kertészeti szakvélemény, kertészeti szaktanácsadás

rendelésért KATTINTSON IDE!