Tanácsok ahhoz, hogy mindig tündököljön a Lynwood aranyvessző

Megyeri Szabolcs 2015-01-09 10:35:55

Ahhoz, hogy az évek során is ugyanolyan szép maradjon az aranyvessző, ajánlott odafigyelni a vegetációs idő alatt.

Az újonnan ültetett Lynwood aranyvessző meghálálja a rendszeres öntözést, amit az első vegetációs idő alatt hetente ismételni kell. Miután már 2-3 éve történt meg az aranyvessző ültetése, nem szükséges a nagymennyiségű, rendszeres öntözés, kivéve persze a forró, száraz nyári hónapokban. Ajánlott lassan lebomló műtrágyát alkalmazni az ültetés során, aminek magas a foszfor tartalma (a csomagoláson második számmal jelzett érték), évente egyszer, a tavaszi időben. A talajtakaró háncs használata előnyös, hiszen megvédi a talajt a kiszáradástól, a gyomok növekedését meggátolja, valamint segíti a talajt az állandó hőmérséklet megtartásában. Az első virágok megjelenését késő tavasszal várhatjuk. Ez idő után lehet elkezdeni a metszést, így biztos, hogy a következő virágzási szezonban is megannyi aranysárga virággal fog megajándékoztatni bennünket a Lynwood aranyvessző.

Nem túlzottan fogékony kártevőkre és kórokozókra ez a díszcserje, de akad pár, ami legyengítheti. A leggyakrabban gyökérrothadás, levél foltosság, ágelhalás okozhat problémát, de ezeket könnyen meg lehet előzni, hogy ha mindig tiszta metszőollót használunk, illetve ha kellő mennyiségű tápanyagot biztosítunk neki. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.