Támad a lisztharmat

A növénygondozás rengeteg örömmel és élménnyel jár, ám vannak olyan növénybetegségek, kártevők, melyek gyakran megkeserítik a kertészkedést. 

Az egyik leggyakoribb ilyen „gonosztevő” a lisztharmat.

A lisztharmat gomba nem károsítja közvetlenül a növényt, de annak felszínén élősködik, akadályozva a fotoszintézist, így a növény elgyengül, leveleit veszti, nem ritkán el is pusztul. A lisztharmat a zöldségek esetében a termés minőségének, ízének gyengülését okozza.

Az esős nyáreleji hetekben gyakrabban fordul elő, ilyenkor a permetezés sem segít, mert a szert az eső lemossa. Megelőzésképpen jó minőségű, a lisztharmattal szemben ellenálló, márkás vetőmagot használjunk, és csak egészséges, ép növényeket ültessünk a kertbe.

A lisztharmatra érzékenyebb fajtákat ne telepítsük árnyékos, nyirkos helyre, és túl sűrűn sem, ezek a körülmények kedveznek a gombának. Enyhébb fertőzés esetében a beteg levelek eltávolítása lehet megoldás, de jó módszer az ecetes permetezés (egy liter vízhez egy evőkanál ecetet adjunk), és a sós lével való kezelés (egy liter víz, egy kiskanálnyi só) is. A lisztharmat ellen gazdaboltokban kapható vegyszerek is bevethetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.