Termékek Menü
0

Szőlő a kertben!

2017-09-03 11:02:00

A szőlő az emberiség egyik legrégebbi termesztett kultúrnövénye, de nekünk magyaroknak különösen fontos, hiszen a remek hazai borok világszerte hírét viszik hazánknak. Hiába vagyunk ugyanakkor bortermelő, szőlőtermesztő nemzet, a hazai kiskertekben mára nem gyakori vendég a szőlő. Ennek oka főleg az lehet, hogy a szőlő az általános vélekedés szerint nehezen nevelhető, problémás növény, ami természetesen túlzás. Az igaz, hogy a dísznövényeknél és a gyümölcstermők egy részénél több törődést igényel, de a házi szőlőnevelés egyáltalán nem nehéz feladat, az ápolási, metszési feladatok gyorsan tanulhatóak, a gazdag termés pedig kárpótol a fáradozásokért.

 

Ültetnivaló szőlőt keres? Kertészetemben nagy választékban talál!

KATTINTSON IDE a kínálat megtekintéséért!

 

szőlő vásárlása a Megyeri kertészetből

 

Milyen szőlőt ültessek?

Ha szőlő akkor vagy csemege, vagy borszőlő, de melyik kerüljön a kertbe? A borszőlő ültetése nagyobb kertekbe, hétvégi telkekre, vagy erre a célra fenntartott szőlőskertekbe ajánlott, és persze abban az esetben, ha kifejezetten bor készítése a cél. A csemegeszőlő telepítése akkor jó ötlet, ha egész ősszel friss, saját nevelésű szőlőt szeretnénk enni, vagy ha egyszerűen rajongunk ezért a gyümölcsért.

 

Tudta-e? A borszőlő termesztési túlsúlya miatt a boltokban, piacokon csekély számú csemegeszőlő fajta kapható, ezért ha Ön érdekes, eddig nem kóstolt, a kereskedelmi forgalomban nem is kapható szőlőfajtákat próbálna ki, mindenképp magának termesszen!

 

Szőlő ültetés a kertben

A szőlőtőke vásárlás előtt ajánlott elsőként a tövek majdani helyét kijelölni. A szőlő a lehető legtöbb napfényt és meleget igényli, így mindig a kert napos, árnyékmentes részére telepítsük. A szőlő talajigénye nem összetett, gyengébb, homokos közegben is szépen fejlődik, de a gazdag, laza szerkezetű, humuszos talaj a kedvence. A szőlő vízigénye közepes, kedvező időjárás esetén a természetes csapadék elegendő, aszályos hetekben kiegészítő öntözés szükséges.

 

A szőlő ültetési ideje az ősz, ezért érdemes már szeptember elején megrendelni az ültetnivaló szőlőtöveket! Kertészetemben különösen gazdag választékban talál csemege és borszőlpő fajtákat, a kínálat megtekintéséért KATTINTSON IDE!

Tartalomhoz tartozó címkék: szőlő