Szobanövények nyaralása

Természetesen nem a szobanövények nyaralásáról lesz szó, hanem kedvenc zöldjeink sorsáról a mi nyaralásunk alatt. A távollétünk alatt a lakásban, balkonon élő cserepesek komolyan károsodhatnak, amennyiben nem teszünk óvintézkedéseket. Az egyedül hagyott növényeknek két fő körülményt kell biztosítani, fényt és vizet.

Az egyik ablakot hagyjuk fedetlenül, és ez elé csoportosítsuk a növényeket, mégpedig méret szerint növekvő sorrendben, hogy mindet érjék a napsugarak. A páraigényes fajokat kaviccsal felszórt, vízzel töltött alátétre, tálcára helyezzük. Nagyszerű házi automata öntözőt készíthetünk egy palackból és egy hosszú pamutzsinegből.

A palackba töltsünk vizet, egy arasznyi hosszan lógassuk bele a madzagot, aminek a kiálló részét nyomkodjuk be sekélyen a növény(ek) földjébe. Ezzel a módszerrel napokig elláthatjuk zöldjeinket. A balkon érzékenyebb dísznövényeit vegyük le a korlátról, és helyezzük félárnyékba, hogy a kánikula ne tehessen kárt bennük. A nagyobb, dézsás zöldek öntözése megoldható akár egy hétre is, ha egy vízzel teli egy-másfél literes palackot szájával lefelé a földjükbe szúrunk le.

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.