Termékek Menü
0

Szívvirág a kertben

2017-05-20 20:45:00

A szívvirág az egyik legromantikusabb növény, hiszen virágai szívecskéket formáznak, így ez az különleges dísznövény nem hiányozhat egyetlen romantikus hangulatú kertből sem, és különösen ajánlott ifjú szerelmesek, friss házasok számára! A szívvirág egyedi megjelenésével ugyanakkor bármilyen stílusban kialakított kertet hatékonyan dekorál, a látványos virágok azonnal beszédtémát adnak a betérőknek, és felkeltik az érdeklődést a birtok iránt!

A szívvirág kapható kertészetemben, IDE KATTINTVA máris megtekintheti és

meg is vásárolhatja ezt a különleges dísznövényt!

 

szívvirág vásárlás a Megyeri kertészetben

 

Mik a nagy szívvirág igényei?

A szívvirágot a tűző naptól óvni kell, elsősorban félárnyékos, hűvösebb klímájú helyekre telepítsük, kiváló például a fal melletti ágyás, vagy a kerítés mentén húzódó árnyékoltabb sáv. A  szívvirág páraigényes dísznövény, amennyiben a telepítés helyén a páratartalom alacsony, leveleit ajánlott permetezni időnként, és természetesen a talajt sem szabad hagyni kiszáradni, vagyis gyakran kell öntözni.

Hova ültethetem a szívvirágot?

A szívvirág cserépben is nevelhető, például balkonokon, vagy kerti teraszokon, ebben az esetben nagyobb méretű ültetőedényt válasszunk számára, és az imént felsorolt körülményeket is ugyanúgy biztosítsuk neki. A szívvirág kártevői kevesen vannak, elsősorban a levéltetvekkel és a csigákkal kell majd felvennünk a harcot. A szívvirágot érdemes más, nyáron virágzó növényekkel társítva ültetni, mivel a szívvirág az elvirágzás után visszahúzódik, és veszít dekorációs értékéből. 

Tartalomhoz tartozó címkék: szívvirág romantikus virágok