Termékek Menü
0

Télen piros nyáron zöld, mi az?

2016-11-21 19:55:00

 

Az antociánosodás, melyet nem csak a fák őszi lombszínváltozásánál figyelhetünk meg, hanem az örökzöldjeinken, és néhány évelőn is, főként hideg hatására következik be, mivel a növény aktív, és légzést folytat a téli időszakban is. Ahhoz hogy életben tudjon maradni a keményebb időszakok alatt is, alkalmazkodnia kell a környezethez.

Ezt az elszíneződést tuján, örökzöldeken egyből a növény betegségének vélik /bronzos, bordós elszíneződés/, pedig ez az élettani barnulás jelenti azt hogy ellenálló, egészséges növényünk van, amely reagál a környezet változásaira. A lentebb látható képen egy legtöbbünkből vegyes érzéseket kiváltó, egyébként igényesen telepített bőrlevél (Bergenia cordifolia) látható.

A bőrlevél tipikusan az a növény, amit sokan nem szeretnek, egyszerűen mert már több évtizede megtalálható kertjeinkben, és talán a sok újdonság mellett már unalmasnak tűnik. Azonban sok-sok kényes és drága pénzen vett évelőnk már sehol sincs, mikor a bőrlevél még mindig pompázik! A bőrlevél jól bírja a kemény mínuszokat, dekoratív és feltűnő évelő növény, Ön is fontolja meg az alkalmazását!

 

szívlevelű bőrlevél Megyeri Szabolcs kertészete

 

A szívlevelű bőrlevél sok más virágos évelővel együtt megtalálható online kertészetemben, a rendelésért IDE kattintson!

Tartalomhoz tartozó címkék: évelő növény bőrlevél