Termékek Menü
0

Szabadgyökerű gyümölcsfák ültetése

A szabadgyökerű gyümölcsfák ültetésének és kezelésének szigorú szabályai vannak, melyek be nem tartása a növény pusztulásához vezethet, de ne ijedjen meg, a telepítés könnyen elvégezhető. Lássuk hát pontokba szedve, mik a legfontosabb információk, ha Ön szabadgyökerű gyümölcsfát telepítene kertjébe!

Szabadgyökerű gyümölcsfa vásárlás a Megyeri kertészetben

- A szabadgyökerű fák ültetési ideje pontosan behatárolt, a telepítés csak október közepétől lehetséges, és csak a fagyok beálltáig (általában késő őszig) végezhető el.

- A szabadgyökerű fákat azok kiszállítása után vagy haladéktalanul el kell ültetni, vagy gondoskodni kell a kiszáradás elleni védelemről, például nedves faforgácsba kell burkolni a gyökereket

- A facsemetéket méretes ültetőgödörbe kell elhelyezni (legalább 60x60x60 centiméteres mélyedésbe), mert a fellazított talajban a gyökerek könnyebben tudnak majd terjeszkedni

- Az oltás helyének mindig körülbelül tíz centiméterrel a föld fölött kell lennie! A fát ne telepítsük se túl mélyre, se túl magasra!

- Már az ültetés közben is iszapoljuk be a facsemetét bőséges öntözéssel, majd az ültetés végeztével is alkalmazzunk alapos beöntözést!

- A fát talajának mulcsolásával óvhatjuk meg a kiszáradástól és a fagykároktól. Mulcsanyagként faforgácsot vagy komposztot használjunk!

Szabadgyökerű gyümölcsfák a Megyeri kertészetben

Bár sokan úgy tartják, hogy a szabadgyökerű gyümölcsfák ültetése nehéz, valójában akár kezdő kertbarátok is könnyen elboldogulnak vele, ha a fenti lépéseket követik. A szabadgyökerű fák ára mérsékeltebb, mint konténeres társaiké, ezért ha Ön is szeretne pénzt megtakarítani a faültetés során, bátran válassza ezeket a növényeket. Kertészetem kínálatában csaknem minden gyümölcsfa kapható szabadgyökerű kiszerelésben is, IDE kattintva máris végigböngészheti a kínálatot!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Milyen gyümölcsfát ültessek? Gyakori kérdés ez, a válasz pedig csak az Ön igényeitől függ, és persze arra is figyelni kell, hogy a kiszemelt fafajta igényei harmonizáljanak kertjének adottságaival. Ajánlom Önnek többek közt az almát, a kajszibarackot, a szilvát, vagy éppen a meggyet, de természetesen sok más fa közül is válogathat! Kertészetem gyümölcsfáinak többségét megrendelheti szabadgyökerű kiszerelésben is!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Amennyiben a fenti tanácsokat szeretné egy szemléletes kisfilmen is megtekinteni, kattintson az alábbi videóra!

Fontos! A szabadgyökerű fák fokozottan érzékenyek a kiszáradásra, a szakszerűtlenül kezelt csemeték akár negyed óra alatt végzetes károsodást szenvedhetnek. A kertészetemből megrendelt szabadgyökerű gyümölcsfákat saját teherautómmal, garantáltan épségben szállítom ki Önnek, így biztosan egészséges, ültetésre kész növényt kap kézhez!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog kertész válasz
blog comments powered by Disqus