Termékek Menü
0

A szabadgyökerű cseresznye ültetése

2017-03-07 21:46:00

​A cseresznyefa az egyik legkedveltebb kerti gyümölcsfa, melyet Ön is könnyedén telepíthet saját birtokára! A cseresznye vidám, páros szemei édesek, roppanósak, lédúsak, remek szomjoltók, egyszerre kedvencei a gyerekeknek és a felnőtteknek. A cseresznyefa növényként is elsőrangú választás, hiszen külleme vetekszik a legszebb díszfákéval is, a tavaszi virágzási időben pedig egyenesen ámulatba ejtő! A cseresznye érése május második felében időszerű, ilyenkor jelenik meg a piacokon a gyümölcs, de Önnek nem kell drágán megvásárolnia a cseresznyét, ha saját fájáról szüretelhet! Az alábbiakban a szabadgyökerű cseresznyefa csemete ültetésével kapcsolatban olvashat hasznos tippeket!

 

cseresznyefa csemete ültetés

 

  • Érdemes a szabadgyökerű cseresznye gyökereinek végét metszőollóval visszametszeni így segítendő a gyökérben az osztódó szövetek szaporodását.
  • Az ültetőgödör kiásása során kitermelt földet többnyire ajánlott feljavítani tápanyagokban gazdag földkeverékkel. Amennyiben a talaj jó szerkezetű és tápanyagban gazdag, elegendő lehet az érett szervestrágya használata.
  • Amennyiben szeretne biztosra menni, hogy a használt földkeverékben nincs semmilyen káros gombás betegség, amely kártékonyan visszavetheti a fa növekedését, ajánlott gombaölő szert használni.
  • A szabadgyökerű cseresznye csemete elhelyezése során fontos mozzanat, hogy a gödör közepén a függőlegeshez minél közelebbi állásban legyen a csemete, valamint hogy az oltásból, szemzésből származó forradás által jelzett pontnak a földfelszín felett kell elhelyezkednie. A telepítés befejező mozzanata a beiszapoló öntözés, ez nagyon fontos ugyanis a megfelelő mennyiségű víz nélkül a csemeténk nagyon hamar kiszáradhat.

 

Cseresznyefa csemeték széles választékát találja kertészetemben! IDE KATTINTVA máris megtekintheti a választékot, és leadhatja rendelését!

 

gyümölcsfa kiszállítás

Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz
blog comments powered by Disqus