Sövény tiszafából

Örökzöld sövénynek vagy cserjesornak jellemzően tujákat ültettek az emberek, de az elmúlt években ezekkel egyre több a probléma, köszönhetően a száraz meleg nyaraknak. Ettől függetlenül nem kell lemondanunk az örökzöld sövényekről, tiszafából is kiválóan kialakítható. A tiszafa egy hosszú életű, lassú növekedésű örökzöld cserje.

Magyarországon őshonos faj, ezért a tujákhoz képest sokkal jobban tud alkalmazkodni a városi környezethez. Átlagos kerti viszonyok közé ültessük, lehetőleg napos vagy félárnyékos kertrészre. Jól tűri a mélyárnyékot is. A szelet kevésbé tolerálja ezért ház takarásába, kerítés mellé telepítsük. Sövény kialakításhoz 60-70 cm-enként ültessünk egy tő tiszafát.

Az ültetőgödör legyen a növény cserepénél körülbelül kétszer-háromszor nagyobb, azt töltsük fel jó minőségű virágfölddel és ültessük abba a csemetét. A tápanyagban gazdag talaj és a gyakori öntözés serkentheti növényünk növekedését, így pár éven belül szép, tömött sövényünk lehet.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.