Termékek Menü
0

Smaragd tuja tulajdonságai

Hazánkban az egyik leginkább ismert és közkedvelt örökzöld sövény növény, a Smaragd tuja. Nevéből ered, hogy gyönyörű smaragdhoz hasonló, sötétzöld színe van, mely egész évben megmarad. Télen, amikor minden hótakaró alatt van, gyönyörűen mutat, ahogy a fehér lepel alól elő-elő kandikálnak a sötétzöld pikkelylevelei.

Minden kertbe tökéletes választás, akkor, hogy ha tömött, sűrű térelválasztót, sövényt szeretnénk nevelni. Kertünk napos, félárnyékos területén fejlődik a legjobban. A smaragd tujának ahhoz, hogy folyamatosan megmaradjon mélyzöld színe, tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajra van szüksége.

Erről az igényéről már az ültetés során érdemes gondoskodni. Az öntözés rendszerességére különösképpen oda kell figyelni, mert ha nem kap elegendő vizet, akkor levelei könnyen elkezdenek sárgulni, barnulni. Minden héten legalább egy alkalommal egy alapos öntözésre szüksége van, de a nyári melegebb napok során célszerű még egy öntözési napot beiktatni.

Ha az ültetés során figyeltünk arra, hogy minden igényét teljesítsük, akkor az évek alatt akár 7-8 méter magasra is képes megnőni. Nem csak sövényként, hanem szoliterként is jól mutat, valamint remekül nevelhető nagyobb dézsában is. Önnek is jó szívvel ajánlom a smaragd tuját, mert ez a kompakt örökzöld sövény növény remekül segít nekünk abban, hogy elbújjunk a szomszédok, vagy az utcán sétálók kíváncsi tekintete elöl.