Smaragd tuja tulajdonságai

Hazánkban az egyik leginkább ismert és közkedvelt örökzöld sövény növény, a Smaragd tuja. Nevéből ered, hogy gyönyörű smaragdhoz hasonló, sötétzöld színe van, mely egész évben megmarad. Télen, amikor minden hótakaró alatt van, gyönyörűen mutat, ahogy a fehér lepel alól elő-elő kandikálnak a sötétzöld pikkelylevelei.

Minden kertbe tökéletes választás, akkor, hogy ha tömött, sűrű térelválasztót, sövényt szeretnénk nevelni. Kertünk napos, félárnyékos területén fejlődik a legjobban. A smaragd tujának ahhoz, hogy folyamatosan megmaradjon mélyzöld színe, tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajra van szüksége.

Erről az igényéről már az ültetés során érdemes gondoskodni. Az öntözés rendszerességére különösképpen oda kell figyelni, mert ha nem kap elegendő vizet, akkor levelei könnyen elkezdenek sárgulni, barnulni. Minden héten legalább egy alkalommal egy alapos öntözésre szüksége van, de a nyári melegebb napok során célszerű még egy öntözési napot beiktatni.

Ha az ültetés során figyeltünk arra, hogy minden igényét teljesítsük, akkor az évek alatt akár 7-8 méter magasra is képes megnőni. Nem csak sövényként, hanem szoliterként is jól mutat, valamint remekül nevelhető nagyobb dézsában is. Önnek is jó szívvel ajánlom a smaragd tuját, mert ez a kompakt örökzöld sövény növény remekül segít nekünk abban, hogy elbújjunk a szomszédok, vagy az utcán sétálók kíváncsi tekintete elöl.

Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.