Termékek Menü
0

Rózsák utcafronti ágyásokba

2017-08-02 12:34:00

Az utcafrontok felvirágoztatására, színesítésére kevés alkalmasabb dísznövény áll rendelkezésre, mint a rózsa. A rózsák gazdag szín-, és formaváltozatban hozzáférhetőek, szépségük bármilyen ágyásban érvényesül, dekoratív megjelenésükkel pedig nagyban hozzájárulhatnak az utcakép, és ezáltal a városkép javításához.

 

Kertészetemben gazdag választékban talál rendelhető rózsákat!

IDE KATTINTVA megtekintheti a kínálatot, és ki is választhatja új kedvencét!

 

A rózsa ültetés tulajdonképpen csaknem az egész évben aktuális, kivéve a fagyos téli heteket, a kertészetemből megrendelt konténeres rózsákat kora tavasztól késő őszig elültetheti kertjébe! A rózsák kényes növények hírében állnak, ami nem teljesen igaz, ugyan egy kicsit több törődést kívánnak, mint az egyszerűbb kerti virágok, azonban tartásuk nem bonyolult, kezdők is könnyedén sikert érhetnek el velük

Az utcafronti rózsa ágyásokba elsősorban az alacsonyabb fajtákat ajánlom, ezek közül is inkább a betegségekkel szemben ellenállóbb változatokat, melyekkel alig lesznek növényvédelmi feladatok. Fontos, hogy minden rózsasok, napi 6-8 óra közvetlen napsütést igényel, így árnyékos utcafronti ágyásokba, sötétebb belső udvarokba ne ültessünk rózsát! megrendelt rózsatövek megérkezése előtt ajánlott az ültetőgödröket előkészíteni, sorba ültetés esetén pedig egy hosszanti árok kialakításával biztosítható az esztétikus, egyenes vonalú rózsasor.

 

rózsa vásárlás Megyeri kertészet

 

A tavasszal elültetett rózsatövek már az ültetés évének nyarán virágba borulnak majd, a legtöbb fajta hosszú, késő őszig tartó virágzási idővel rendelkezik, így több hónapon keresztül emelik majd az utcai ágyások fényét. Minden rózsa rendszeres öntözést kíván, ám elegendő 8-10 naponta tövenként 10-15 liter vizet kijuttatni a növényekhez, így társasházi ültetés esetén sem kell magas öntözési kiadásokkal számolni!

A rózsák fő ápolási feladata a metszés, mely egyrészt kora tavaszi alakító, ifjító visszavágásból, és nyári kondicionáló metszésből áll, valamint a teleltetésre való előkészítés folyamán kell majd még megnyesni a rózsatöveket. Mindezek alapján minden utcabeli, vagy társasházi közösségnek bátran ajánlom a rózsaültetést a közös használatú területekre!

Rózsa rendelés: ITT

Tartalomhoz tartozó címkék: utcafronti növények ültetése